Raision Avustuskeskus Ukrainan sodan pakolaisille

lastenruokaa ja tarvikkeita avustuskeskuksessa

Avustuskeskuksessa jaetaan kiireellistä hätäapua ja välttämättömiä avustustarvikkeita Ukrainan sodan pakolaisille. Keskus palvelee Raisioon ja ympäristökuntiin majoittuneita pakolaisia.

Avustuskeskus on perustettu yhteistyössä Raision kaupungin ja Raision seurakunnan, Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin ja Raision osaston, Maskun seurakunnan, Ote-säätiön sekä Suomen Ukrainalaiset ry:n kanssa.

Raision avustuskeskuksesta pakolaiset saavat muun muassa vaatteita, hygieniatuotteita, lastenruokaa, leluja, talous- ja siivoustarvikkeita, kodinkoneita sekä pienkalusteita. Palvelua ja neuvontaa annetaan myös ukrainan kielellä. Päivittäistä toimintaa järjestetään pääasiassa suomalaisin ja ukrainalaisin vapaaehtoisvoimin sekä eri yhteistyökumppaneiden henkilöstön avustamana.

Raision avustuskeskus sijaitsee osoitteessa Raisiontori 6. Avustuskeskus on avoinna ma klo 13-18, ti, to ja pe klo 10–15. Keskiviikkona lauantaina ja sunnuntaina on kiinni. Avustuskeskus palvelee ainoastaan pakolaisia. Keskukseen pääsee helposti sekä julkisella liikenteellä että omalla autolla.

Tiedustelut numerolla 040 4824657 Maarit Kokkonen