Toiminta

Hyväntekeväisyys

Raision Avustuskeskus Ukrainan sodan pakolaisille

Avustuskeskuksessa jaetaan kiireellistä hätäapua ja välttämättömiä avustustarvikkeita Ukrainan sodan pakolaisille.

Keskus palvelee Raisioon ja ympäristökuntiin majoittuneita pakolaisia.

Ukraina-keskus

Ukraina- keskus on Turun Linnankadulla 31, Turku International House:n tiloissa toimiva kohtaamispaikka ukrainalaisille. Keskuksessa järjestetään monenlaista toimintaa.

Jos haluat osallistua vapaaehtoisena tai tehdä lahjoituksen, ota yhteyttä:

[email protected]

Tapahtumat

Hankkeet ja yhteistyö

Asiallinen apuri -projekti

Ukrainasta Suomeen saapuvien ja Suomessa oleskelevien työperäisten maahanmuuttajien, kausityöntekijöiden ja heidän perheenjäsentensä yleinen ja henkilökohtainen sosiaali-, terveys-, työ- ja elinkeinoneuvonta sekä tiedotusmateriaalien laatiminen.

Ukrainan kulttuuri tutuksi -kerho

Ukrainan kulttuuri tutuksi -kerhon tavoitteena on tutustua ukrainalaiseen ruoanlaittoon, ukrainalaiseen perinteiseen käsityöhön, pääsiäismunien maalaukseen ja koristeluun, ukrainalaisiin lauluihin sekä Petrykivka-maalaustekniikkaan, jota perinteisesti käytetään puuesineiden ja keramiikan koristeluun.

Ennen jokaista toimintajaksoa pidetään lyhyt luento sekä ukrainaksi, että suomeksi.

Pyhä Nikolaos -juhla on slaavilainen jouluperinne, jolloin kiltit lapset saavat lahjoja ja pitävät hauskaa yhdessä. Ideana on, että nuoret järjestävät juhlan pienille lapsille. Juhlan ohjelmassa on nukketeatteriesitys, jota harjoittelevat ja järjestävät nuoret, 10–15 -vuotiaat.

Nuorten Keskus Tauria ry

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää nuorten kasvatus- ja harrastustoimintaa. Eri-ikäisten yhdessä toimiminen vahvistaa osallisuuden tunnetta, yhteisöllisyyttä, yhdenvertaisuutta ja yleistä hyvinvointia.

Tauria järjestää lasten ja nuorten leiritoiminta, harrastuskerhoja ja muuta tekemistä lapsille ja nuorille.

 

Tukiyhdistys Borisfen ry

Yhdistyksen toiminta kohdistuu pääosin työperäisiin maahanmuuttajiin Varsinais-Suomessa ja erityisesti Vakka-Suomen alueella (Kustavi, Laitila, Mynämäki, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa). Helmikuusta 2022 alkaen kohderyhmään liittyivät myös sotapakolaiset Ukrainasta.

Yhdistyksen toimijoilta löytyy osaamista työelämässä Suomessa, ay-liikkeessä, työlainsäädännössä, arkielämän asioinnissa jne. Tehdään yhteistyötä ammattiliittojen, paikallisten viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Yhdistyksen tarkoituksena on antaa tietoja maahanmuuttajille ja maassa oleskeleville ulkomaalaisille suomalaisen yhteiskunnan rakenteista ja toiminnasta. Yhdistys toiminnallaan aktivoi ja antaa voimavaroja, neuvoo ja tukee kotoutumiseen ja työ- ja arkielämään sopeutumista, edistää tasa-arvoa sekä ehkäisee syrjintää.

Jaostot

Kirjasto ja museo

Yhdistyksemme kirjasto ja museo pyrkii lisäämään kansallista tietoisuutta, menneisyyden kunnioitusta, rakkautta ukrainalaisten synnyinmaata ja sen kansaan kohtaan; tarjoamaan sukupolvien hengellistä yhtenäisyyttä ja on asettanut materiaalisten ja henkisien kulttuurien muistomerkkien tutkimukseen, säilyttämiseen ja käyttöön.

Liikunta- ja vapaa-aika

Yhdistyksemme järjestää erilaisia ​​liikunta- ja vapaa-aikatapahtumia.

Leiritoiminta lapsille ja nuorille

Järjestämme leirejä lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille. Leirien ohjelmaan kuuluu yöpyminen teltoissa, ruoanlaitto retkikeittössä, metsäretket, kalastus, ulkoleikit, saunominen ja muuta mukavaa. Leireillä tutustutaan myös ensiavun perusteisiin. Leireillä lapset ja nuoret oppivat olemaan yhdessä, kunnioittamaan muiden tarpeita ja olemaan kaverilleen avuksi. Yhteisöllisyyden tunne kehittyy ryhmätöiden avulla. Päätavoitteena on oppia, että yhteistyöllä saadaan parempia tuloksia.

Kulttuuri

Yhdistyksemme järjestää erilaisia ​​kulttuuritapahtumia, joiden tarkoituksena on lisätä kiinnostusta ukrainalaista kulttuuria kohtaan, kuten musiikki-, tanssi- ja teatterikonsertteja ja festivaaleja. Taidetuntien ja opetustuokioiden kautta kannattamme ja kehitämme ukrainalaista kansantaidetta.

Kieliopetus ja sivistystoiminta

Yhdistyksemme tukee suomen ja ukrainan kielten opetusta, sekä järjestää opetustilaisuuksia ja luentoja kyseisillä kielillä. Tämän lisäksi levitämme tietoa Ukrainasta, ukrainalaisesta kulttuurista, historiasta ja perinteistä.

Vertep

Vertep on muinais-itäslaavien perinne. Ukrainalainen Vertep on sekä näyttämö (kaksi tai kolme kerrosta, jotka esittävät maailman eri tasoja), että lasten ja nuorten teatteri, joka joulun aikana kiertää talosta taloon, näyttää jouludraaman, laulaa koljadkit (joululaulut) ja onnitellee talon asukkaita.