Ukraina-keskus

Turun Ukraina- keskus on Turun Linnankadulla, Turku International House:n tiloissa toimiva kohtaamispaikka ukrainalaisille. Keskuksessa järjestetään monenlaista toimintaa.

Turun Ukraina- keskus on perustettu marraskuussa 2022 palvelemaan ukrainalaisia, joita erityisesti sodan myötä on saapunut Turkuun paljon. Keskus toimii ukrainalaisten yhteisenä kohtaamispaikkana, ja siellä kokoontuu monenlaisia harrastuskerhoja, kuten musiikki- ja taidekerho. Keskuksessa on myös lasten leikkihuone.

Keskus tukee ja auttaa ukrainalaisia Suomeen kotoutumisessa. Avun ja harrastetoiminnan lisäksi keskuksessa on mahdollista tavata muita ihmisiä matalalla kynnyksellä ja viettää aikaa yhdessä. Keskus ei ole suunnattu vain Ukrainasta saapuneille pakolaisille, vaan kaikille Suomessa asuville ukrainalaisille.

Keskus sijaitsee osoitteessa Linnankatu 31 ja se palvelee arkisin klo 16–20 sekä viikonloppuisin (jos on toiminta). Päivisin tiloissa toimii Turku International House. Keskukseen pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä.